Fútbol

Pau Víctor destaca entre els cedits que busquen tornar l'any que ve

Gabri Martínez és un dels noms que podria fer al salt al primer equip, però hi ha molts pretendens a l'espera de moviment

ESPORTS 04/04 AQUI GIRONA

ESPORTS 04/04 AQUI GIRONA

15:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712239506210/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El talent jove del Girona no ha deixat de créixer des de fa ja algunes temporades. El treball que es fa a la base, sobretot en l'àmbit individual, que és el que sempre ha prioritzat el club per sobre del col·lectiu, ha fet que no hi hagi lloc per tothom a la primera plantilla i que el creixement d'aquests en el futbol professional s'hagi de donar, en alguns casos, lluny de Montilivi.

Hi ha alguns noms que estan destacant per sobre la resta amb diferència, però el que més ho està fent és Pau Víctor, que està sent el millor jugador de la temporada al Barça B i que ha marcat 16 gols i ha donat 4 assistències en 27 partits, convertint-se així en el màxim golejador de la categoria a Primera RFEF i en un fix indiscutible per a Rafa Márquez.

Pau Víctor, amb contracte amb el Girona fins al 2025 va marxar cedit fins a final de temporada al filial blaugrana, que té una opció de compra de 3M d'euros i que encara no està decidit que passarà amb el seu futur. Nascut el 2001, és a dir aquest any disputa el seu últim any sub23, el davanter ja va fer uns registres espectaculars l'any passat al Sabadell i Míchel se'l volia quedar, però el fet de tenir Dovbyk i Stuani per davant va fer que finalment al club s'apostés per una sortida en forma de cessió. La clàusula de 3M fa que sigui una molt bona operació pel Girona passi el que passi, si el Barça el compra ingressarà aquesta quantitat per un jugador format a casa i si no pot tenir un futbolista per completar la plantilla l'any que ve, ja que a Míchel el va convèncer en la passada pretemporada.

Óscar Ureña finalment va sortir cedit aquesta temporada al Leganés després d'una temporada marcada per les múltiples lesions. L'extrem nascut a Figueres el 2003 té contracte amb el Girona fins al 2025 i el gran any dels madrilenys, que són líders des de fa moltes jornades ha fet que la seva participació no hagi estat la que s'esperava en un principi. En total ha disputat 15 partits, però només 4 d'ells com a titular i no arriba ni als 500' de competició, en els que ha donat una assistència. Era una de les apostes de Míchel, però falta veure com es gestiona la seva tornada, perquè Joel Roca, Jastin, Ureña, Gabri... no hi ha lloc per a tots.

Qui també està tenint un paper més destacat i amb un gran futur al davant és Gabri Martínez, l'extrem nascut el 2003 té contracte amb el Girona fins al 2026. Després d'una molt bona cessió al San Fernando a 1a RFEF, aquesta temporada el Mirandés ha estat el destí per a tres jugadors joves del Girona. Gabri, un fix indiscutible, ha disputat 33 partits de Lliga, 30 d'ells com a titular i ha aconseguit fins ara marcart 7 gols i donar 4 assistències en 2600 minuts, en un equip que està lluitant per no baixar de categoria. Malgrat això, sembla que serà un dels jugadors amb més propostes aquest estiu, perquè la seva clàusula de rescissió és baixa, inferior als 2M d'euros i això podria fer que diversos equips de Primera Divisió estiguessin interessats a contractar els seus serveis, entre ells alguns equips importants com per exemple el Betis haurien preguntat per ell ja a hores d'ara. El més normal, però, és que Gabri torni i tingui un lloc l'any que ve a la primera plantilla.

Ibrahima Kebé va ser l'últim a marxar en aquest passat mercat d'hivern per intentar trobar la regularitat, minuts i sensacions després de la seva greu lesió que el va mantenir més d'un any allunyat dels terrenys de joc, però la realitat és que fins al moment no s'ha trobat. Ibra va renovar amb el Girona fins al 2026 abans d'aquesta cessió, però des de la seva marxa a meitat del gener d'aquest mateix any només ha disputat 107' en tres partits diferents i només un de titular i dues participacions en dues jornades més. Ha encadenat alguns problemes musculars que no li han permès tenir continuïtat i ara fa tres partits consecutius que està a la banqueta i no té minuts.

Ilyas Chaira és el tercer jugador que el Girona té cedit al Mirandés aquesta temporada. És nascut el 2001, com Pau Víctor, té contracte fins al 2026 i ha marcat cinc gols i ha donat 4 assistències aquesta temporada al Mirandés. Un dels principals actius dels rojillos, però, que va començar la temporada molt fort i ha anat baixant a poc a poc el seu rendiment, malgrat això els números continuen sent bastant bons, encara que en el seu cas la projecció no és de primer equip perquè Míchel no se l'ha acabat de creure pràcticament mai. El seu valor més alt és avui dia valorat en 1,5 milions d'euros.

Arnau Ortiz nascut el 2001 i amb contracte amb el Girona també fins al 2026. Va començar la temporada a l'Eldense, però al mes de gener va canviar la seva destinació cap al Cartagena, on fins fa dues jornades havia jugat en tots els partits, titular en pocs, però amb participació com a revulsiu. Ha donat una assistència aquesta temporada, però tot fa pensar que no té futur al primer equip, l'any passat ja es parlava d'una possible rescissió i tot apunta al fet que aquest estiu tornarà a ser una opció que hi hagi sobre la taula.

Àlex Sala nascut el 2001 està jugant al Córdoba aquesta temporada on està tenint un rendiment relativament bo, de menys a més i ara si fix titular a l'equip andalús. 2025 té contracte i a l'hivern va tenir propostes de primera divisió de Portugal entre altres, sembla que pot ser un cas d'estil similar al de Monjunell i que podria acabar rescindint.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00