Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

El Barça vol blindar el seu model de propietat

Segons ha pogut saber el 'Què t'hi Jugues', el club treballa per protegir el model associatiu a través dels seus estatuts i així evitar la transformació en societat anònima i l'entrada d'accionistes

BARCELONA, SPAIN - SEPTEMBER 14: Joan Laporta, President of Fc Barcelona, attends during the presentation of Dario Bruzuela, Joel Parra, Jabari Parker and Willy Hernangomez as new players of FC Barcelona Basket at Auditori 1899 on September 14, 2023 in Barcelona, Spain. (Photo By Javier Borrego/Europa Press via Getty Images) / Europa Press Sports

Joan Laporta no vol sentir parlar de vendre una part del Barça. Prohibit escoltar cants de sirena d'accionistes que pretenguin invertir en el club blaugrana a canvi d'un percentatge de la propietat. El Barça pertany als seus més de 140.000 socis. I a ningú més. El president ho té claríssim, de la mateixa manera que ho defensa bona part de la junta directiva, sobretot la vicepresidenta institucional, Elena Fort.

Precisament, Fort és la responsable de la modificació estatutària que el club està planificant des de fa mesos. Aquest era un dels grans projectes de campanya de Laporta, una adaptació dels estatuts del club a la realitat del futbol modern, però garantint la presència i poder dels socis de l'entitat. En els últims mesos, en l'entorn del Barça s'ha fet present el debat sobre el model de propietat: entrada d'accionistes, compra d'un percentatge del club, transformació a un model similar al del Bayern de Munic, amb la majoria accionarial pels socis i amb tres grans empreses participant de les decisions; i diverses fórmules més com la sortida a borsa. Un tema que ha format part dels nou 'Debats de l'Estat de la Nació Barcelonista' organitzats pel 'Què t'hi Jugues' amb exdirectius i ex executius del Barça.

Doncs cap d'aquestes possibilitats és una opció per a Joan Laporta, Elena Fort ni cap dels màxims dirigents del club blaugrana. Un dels punts calents d'aquesta modificació estatutària, que ja ha passat per diverses trobades participatives obertes, és la protecció del model associatiu. Ara, qualsevol soci -o la mateixa junta directiva- podria dur a l'Assemblea de compromissaris un canvi en el model de propietat. La votació, per tirar endavant la transformació, requeriria d'una aprovació per part d'un 66% dels socis presents a l'Assemblea. Per tant, basant-nos en les últimes xifres de participació (poc més de 600 socis), només uns 400 socis podrien decidir el futur jurídic del Barça.

La idea, doncs, és incloure als estatuts alguna fórmula que garanteixi la permanència del model. I que sigui tota la massa social del club la que, en cas extrem d'haver-se de plantejar un canvi, tingui la possibilitat de decidir-ho en una votació oberta a tothom, no només als compromissaris. Tot i això, el projecte encara és en fase de reflexió. Queden mesos de debat, d'escoltar els mateixos socis i de decidir quins articles dels estatuts es modifiquen, quins s'eliminen i quins nous s'hi inclouen. I, evidentment, aquestes propostes hauran de ser aprovades en Assemblea abans d'executar-se.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00