Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Girona FC 4 - 2 FC Barcelona: Un Portu estelar sentencia la lliga i fa el Girona equip de Champions

Un doblet i una assistència de Portu, el gol de Miguel i el de Dovbyk fan que els de Míchel es classifiquin matematicament per la Champions. Christensen i Lewandowski han fet els gols del Barça.

GIRONA, SPAIN - MAY 04: Pedri of FC Barcelona reacts after Portu of Girona FC (obscured) scores his team's fourth goal during the LaLiga EA Sports match between Girona FC and FC Barcelona at Montilivi Stadium on May 04, 2024 in Girona, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images) (Photo by Alex Caparros/Getty Images) / Alex Caparros

FINAAAAAAL A MONTILIVI! EL GIRONA ÉS EQUIP DE CHAMPIONS!

MINUT 90+2. Koundé salva la maneta sobre la línia! Trepitjada de Portu dins de l'àrea perquè Dovbyk finalitzi, però el francès arriba per treure-la quan la pilota ja havia superat Ter Stegen.

MINUT 90. Sis minuts d'afegit.

MINUT 85. Canvi al Girona. Marxa Savinho i entra al seu lloc Valery.

MINUT 84. Últim canvi al Barça. Entra João Félix i marxa Lamine Yamal.

MINUT 79. Doble canvi al Barça. Entren Oriol Romeu i Ferran i marxen Lewandowski i Sergi Roberto.

MINUT 75. GOOOOOOOL DEL GIRONAAAA! GOOOOOOOLÀÀÀÀS DE PORTU! Pilota penjada que cau del cel al lateral de l'àrea gran i Portu l'engalta de primeres per creuar-la al segon pal i fer el quart.

MINUT 72. ATURA TER STEGEN! Portu supera Cubarsi i arriba fins a línia de fons, la posa enrere, Dovbyk la deixa passar i Yangel xuta de primeres, però el porter alemany treu una molt bona mà i esperona el Barça.

MINUT 69. Doble canvi al Barça. Entren Raphinha i Pedri, marxen Fermin i Christensen.

MINUT 67. GOOOOOOOL DEL GIRONAAAA! GOOOOOOL DE MIGUEEEEL! Pèrdua ara de Cubarsi, Portu condueix fins dins de l'àrea del Barça i li dona a Miguel, que xuta amb la dreta i fa el tercer amb l'ajuda de Koundé.

MINUT 64. GOOOOOOL DEL GIRONAAAA! GOOOOOL DE PORTUU! Passada de Sergi Roberto per Ter Stegen que talla Dovbyk per plantar-se sol davant del porter del Barça, temporitza i li dona a Portu perquè faci el segon.

MINUT 64. Doble canvi al Girona. Entren Portu i Yan Couto i marxen David López i Tsygankov.

MINUT 59. Està perdonant el Barça, que ha encadenat quatre accions de xut tapades per defenses del Girona al voltant de l'àrea i que ha acabat amb un xut a les mans del porter argentí del Girona.

MINUT 55. Gran recuperació de Cancelo a camp propi per acabar conduint en direcció a porteria per tot el camp del Girona, però s'acaba precipitant i xuta a les mans de Gazzaniga.

MINUT 50. Torna a aturar Gazzaniga! Gran recuperació de Gündogan que temporitza bé i li dona a Lamine dins de l'àrea, que li ha volgut passar a Lewandowski al primer pal, però el polonès no ha arribat i ha aturat el porter del Girona.

MINUT 47. Quina pèrdua de David López, que li regala la pilota a Lamine, però el de Rocafonda xuta a les mans de Gazzaniga.

ARREEEENCA LA SEGONA PART A GIRONA!

14.090 espectadors avui a Montilivi.

DESCANS A MONTILIVI!

MINUT 45+1. GOOOOOOOOL DEL BARÇAAAA! GOOOOOOL DE LEWANDOWSKIII! L'emperador del gol aguanta el llançament de penal fent el seu característic saltironet i enganya perfectament Gazzaniga!

MINUT 45. Quatre minuts d'afegit.

MINUT 44. Hernández Hernández va veure l'acció al VAR i xiula penal a favor del Barça! Lamine acabava de regatejar Miguel i el lateral del Girona el trava per darrere per fer-lo caure.

MINUT 42. Targeta groga per Sergi Roberto per protestar un possible penal sobre Lamine!

MINUT 38. Targeta groga per Araújo, per intentar tallar un contraatac abraçant Dovbyk, tot i que l'ucraïnès ha pogut continuar amb la jugada.

MINUT 32. Al travesser Gündogan! Gran centrada de Cancelo i rematada de cap encara millor de l'alemany, que des de la frontal de l'àrea petita l'envia al pal.

MINUT 28. Falta i targeta per Koundé. Marxava Savinho a la cantonada de l'àrea i el francès ha anat terra. Savinho ha pogut continuar i ha posat una passada enrere perquè Tsygankov finalitzi de primeres, però quan Ter Stegen l'ha aturat, Hernández Hernández ha xiulat la falta.

MINUT 23. Assetjament del Barça, que va movent la pilota i intentant filtrar passades mentre va circulant pels voltants de l'àrea del Girona com si això fos handbol.

MINUT 17. Ocasió ara pel Girona! Centrada de Savinho passada per Iván Martín, que descarrega per Dovbyk. L'ucraïnès, d'esquena a la porteria, la deixa de cara per Tsygankov que xuta contra un jugador del Barça que l'envia a córner.

MINUT 14. La treu Gazzaniga sota pals! Córner centrat per Gündogan que remata Christensen al segon pal, però el porter argentí del Girona rectifica i l'atura!

MINUT 11. L'ha tingut Sergi Roberto! Passada enrere de Fermin perquè el de Reus remati de primeres i la pilota passa fregant el pal esquerre de Gazzaniga!

MINUT 4. GOOOOOOL DE DOVBYK! GOOOL DEL GIRONA! Gran jugada per banda esquerra d'Iván Martín, que li posa la centrada a l'ucraïnès perquè remati de cap!

MINUT 3. GOOOOOOOOOOL DE CHRISTENSEEEEEN! GOOOOOOL DEL BARÇAAA! El danès controla amb el pit a la frontal de l'àrea i a la mitja volta engalta la fuetada per fer el primer pel Barça!

ARREEEEEEEENCA EL PARTIT A GIRONA!

Salten els jugadors a la gespa de Montilivi.

Deco, a DAZN: "Volem quedar el més amunt possible, quedar segons. No guanyarem sempre, però intentarem posar coratge per continuar lluitant."

Xavi, a DAZN: "El com a Can Barça sempre importa, sigui contra el Girona o qualsevol altre. Avui dependrà del com si dominem o no el partit. Intentarem treure'ls la pilota i ser valents"

TAMBÉ TENIM ONZE DEL GIRONA! Gazzaniga; Eric García, David López, Blind, Miguel G; Yangel Herrera, Aleix García, Iván Martín; Tsygankov, Savinho i Dovbyk!

TENIM ONZE DEL BARÇA! Ter Stegen; Koundé, R. Araújo, Cubarsí, João Cancelo; Christensen, Gündogan, S. Roberto, Fermin; Lamine Yamal i Lewandowski!

El Barça visita Montilivi a partir de les 18:30 h, en un partit en què els de Xavi volen assegurar la segona posició, però el Girona vol guanyar per ser matemàticament equip de Champions.

BONA TARDA A TOTS I TOTES! ÉS DIA DE DERBI! ÉS DIA DE MOGUTS!