Opinión
La Columna

Alcoi com a marca

Jesús Trelis, periodista, director de Las Provincias

La Columna Jesús Trelis (26/04/2024) "Alcoi com a marca"

La Columna Jesús Trelis (26/04/2024) "Alcoi com a marca"

02:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1714113322933/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi encara té els aromes de la pólvora als seus carrers i les imatges de la festa a la seua retina col·lectiva. Perquè la força dels Moros i Cristians és de tal dimensió que la seua presència es perpètua al llarg del temps. De fet, probablement, elles són, les nostres festes, la punta de llança de la marca Alcoi. I amb ella, es reafirma l'enorme potencial que té la ciutat dins de la Comunitat i a tot arreu. Un potencial en tots els àmbits: creatiu, emprenedoria, enginy, cultural, identitari... També econòmic. I d'unitat. Perquè, per fer possible una festa de tal dimensió, s'ha de comptar amb molts actors. Tota mena: comerciants, gestors, Institucions... el ciutadà.
Són, per tant, peça imprescindible de la marca de la ciutat, el millor aparador d'Alcoi. Però no l'únic. Perquè, una cosa té la nostra ciutat, és un tresor en forma d'esdeveniments socioculturals i d'actituds ciutadanes que fan que el nostre municipi siga vist fora de manera diferent. I que això, si està ben portar, si se sap potenciar, es puga convertir en el millor atractiu a l'exterior per a visitants, inversions, actuacions culturals... Alcoi té, en la seua identitat, en la seua manera de ser de la seua ciutadania, una fortalesa que no es pot trobar tan fàcilment en altres llocs. Alcoi, la seua marca, si se sap vendre com toca –que passa per anar tots a una i creure's el que som els alcoians- potser un indiscutible sinònim de futur.
I potser perquè té gent preparada i formada; té història i identitat pròpia. Té el seu modernisme i les seues festes de Nadal, la seua gastronomia i el seu paratge inigualable; té exemples únics d'artistes de la pintura i les lletres, empreses punteres i empresaris rellevants; té passió, té gent amb espenta que crea on no hi ha... Té, en definitiva, una marca única. La Marca Alcoi com un valor de futur que sols falta que es vullgam a nosaltres mateixa –un poquet de xovinisme i autoestima- i que no dubten del nostre enorme potencial. Perquè muscle, més ella de la festa i el passat, hi ha. I molt.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00